| ||||||
|
||||||
|
| 16-09-2009 12:23 PM | Düzenleyen ilhan erdemir 16-09-2009 12:25 PM | ||
Mesaj Sayısı: 37 Katılım Tarihi: 21.12.08 Konum: istanbul Yaş : 29 ![]()
| ||
![]() YETİM MUHAMMED Mekke sokaklarında bir hane Muhammed teşrif etti, cihana Amine hatun en şerefli ana Yetim, Muhammed Onun yaratılışı hikmetlerle dolu Baba Abdullah göremedi,oğlunu Dünya aleminin en çileli kulu Yetim, Muhammed Arapların şan, şöhret ve servette gözü Süt anneleri bile horlar,yetimi,öksüzü Hz. Halime,bağrına bastı,rasülümüzü Yetim, Muhammed Medine;de babasının mezarı,dayısı, akrabası Ebva köyü Mekke şehri ile Medine;nin,arası Ziyaret dönüşü,orada vefat eder,biricik anası Yetim, Muhammed;in O Pırıl, pırıl henüz daha altı yaşında Göz yaşı döker,anasının kabri başında Hüzün,hicran var,yüzünde,bakışında Yetim, Muhammed in O bir kadın tanır,kibar,hürmetkar Ağır başlı dudaklarından bal akar Yetim yavruyu öper,bağrına basar Yetim, Muhammed;i Hz. Alinin anası fatıma da bulur,huzur Gayet saygılı, terbiyeli az yer, az uyur Fatıma yavrum,sofraya önce sen buyur Der, Yetim, Muhammed;e Fatıma binti esadı, hürmetle sever Süt annesi halime yi her yerde över Ümmü eymeni görsün, ellerini öper O sevgiyi,saygıyı bilir, o peygamber Yetim, Muhammed Omuzlarında insanın kaldıramayacağı yük İnsanlık keş me,keş halinde ocaklar sönük Beşeriyet yaratanı bırakmış, putlara dönük Yetim, Muhammed&;den önce O insanlığın kurtuluşu için son çare O dünya ve ahiret de tek ciğer, pare O bir ömür yorulmayan uçan tayyare Yetim, Muhammed O mazlumlar; a,masumlara,merhamet O susuz,kurak,çorak topraklara,rahmet O gül kokan, misk kokan, can Ahmet O Yetim, Muhammed Hatalar kullara mahsus,o hata yapmadı,asla Yürekten bağlı Allah a, İslam;a, Mushaf;a Sözünde emin, adil, o Muhammed, Mustafa Yetim, Muhammed Dünya onun gözünde geçici bir durak Doğumu, gençliği, tüm hayatı ıstırap Bu nasıl bir beşer, nasıl yürek yarab Yetim, Muhammed( sav) |